Unik workshop med international kunstner

En kæmpemaske-kostume-performance-parade workshop
2 ugers workshop med kunstneren Deborah Hunt
4. til 16. september 2017

Vi har valgt at kalde denne helt unikke workshop for det “Det mystiske råd” – fordi der i efteråret er valg til de kommunale og regionale råd.

Workshoppen er et “fingrene i bolledejen” masketeaterforløb, hvor du lærer at skabe og optræde med spektakulære, fantastiske kæmpemasker og kostumer.

Du skal arbejde fysisk/dramatisk med din figur i et berigende fællesskab, ligesom du bliver en spændende del af den store maskeparade, der åbner International Maskefestival Næstved 2017.
Sammen med hele gruppen kommer du også til at skabe små optrin/events/pop-ups, som præsenteres i gader og stræder under selve festivalen.

Hvem kan deltage

Der kræves ingen forudsætninger.
Vi forestiller os dog nok, at forløbet kan have særlig appel for mennesker, som interesserer sig for/studerer/er involveret i:

 • Kreativt arbejde med børn og unge
 • Drama og Teater undervisning
 • Skabende arbejde med beboere i boligområder og evt på flygtningecentre
 • ”Poor man’s art” princippet
 • Maske, dukke og objektteater
 • Kunst, performance og events i det offentlige rum
 • Kultur- og tekstilformidling

Det får du med hjem:

Du vil lære en anden slags kunstnerisk/kreativt/dramatisk forløb, som du nemt senere vil kunne bruge i dit eget miljø.

Du lærer at bruge materialer som papir, sukkerrør, tekstiler og naturmaterialer på en måde, du sikkert ikke har prøvet før.

Du møder spændende nationale og internationale professionelle kunstnere med hver deres indfaldsvinkel og metode. Workshopindhold: I workshoppen opfordres du til at være åben og følge din egen intuition og fantasi.

Du opfordres til at være åben både i forhold til de særlige materialer, der arbejdes med og til det gruppearbejde, der er nødvendigt for at nå målet.

Der vil blive taget hensyn til de individuelle tempi vi som mennesker jo har. Alle bliver færdige.

Maskerne er enormt kraftfulde og fascinerende brugt udendørs. Men også på scenen er de helt unikke. Det vil deltagerne få rig lejlighed til at opleve under den to dages festival.

Workshoppen foregår i det store smukke gamle ridehus på Grønnegades Kaserne, som i dag er Næstveds kulturcenter i hjertet af byen. I ridehuset arbejder flere festival grupper samtidig med konstruktion, og du vil således også få rig lejlighed til at opleve andre internationale kunstnere og deres måde at håndtere den særlige genre masken repræsenterer.

Du møder også lokale voksne og børn, der deltager i maskeparade-work­shops.

Workshoppens opbygning:

Der arbejdes i hverdagene fra 9.30 – 17.30 med 1 times frokostpause.

Workshoppens forløb:

 • Intro til workshop og festival
 • Bygning af masken
 • Konstruktion af kostumet Karakterarbejde
 • Performance og parade træning

Konceptet er gennemført af Deborah på Odin Teatret i Danmark, Norge, Cuba, Australien og Singapore.

Praktiske oplysninger

Pris: Kr. 3000 inklusiv materialer
Du skal selv sørge for transport eller ophold under festivalen ligesom forplejning heller ikke er med i prisen. Næstved ligger centralt i det sydsjællandske med gode transportmuligheder til de nærmeste større byer samt København og ja sågar Odense. Du er forpligtet til at deltage i hele workshoppen – også de ud-af-huset-optrædender gruppen aftaler indbyrdes.

Spørgsmål: Har du spørgsmål kan du ringe til Helge på 31415450  eller Susan 30227179

Overnatning: Vandrerhjem http://danhostelnaestved.dk  Vandrerhjemmet er indrettet i et tidligere kloster og ligger i gå afstand fra Gl. Ridehus
Er du i bil er flere muligheder for vandrerhjem og campingpladser i området. Enø camping ligger lige opad stranden 10 km fra centrum.
Der er naturligvis også hoteller og B&B

Tilmeldingsbetingelser: 

Hele beløbet refunderes (minus 100 kr i administrationsgebyr), hvis du melder fra senest en måned før workshoppen begynder.
Du kan få halvdelen tilbage (minus 100 kr i administrationsgebyr), hvis du melder fra op til 14 dage  workshopstart den 4. september 2017. Derefter er workshop-gebyret tabt. Alternativt: Hvis du kan skaffe en anden til din plads er intet tabt.

Tidsrum: 4. til 16.september  2017
Pris: 3000 kr. inklusiv materialer
Sted: Grønnegades Kasernes Kulturcenter
Adresse: Grønnegade 10, 4700 Næstved
Ikke med i prisen: Kost, logi, transport
Deltagerantal: max. 15

Tilmeldte

Antal pladser

Deborah Hunt

Deborah Hunt er fra New Zealand men har boet i Puerto Rico siden 1990.
Hendes internationale arbejde og erfaringer har bragt hende langt fra hjemlandet til USA, England, Japan, Mexico, Guatemala, El Salvador, Nicaragua, Windward Islands, Puerto Rico, Argentina, Spanien, Danmark, Serbien, Norge, Australien, Venezuela, Cuba, Singapore, Italien, Jordan, Ecuador, Taiwán, Colombia, Korea and Brasilien. Hun taler både engelsk og spansk.

Deborah Hunt er indehaver af Maskhunt Motion, et rejsende laboratorium for objekt performance. Hun har skabt den første og anden “Festivals of the Theatrical Mask; Encounter of the Performing Object”; “Caminalumina: 1st and 2nd Festivals of Light and Shadow and “Sobre la mesa” i Puerto Rico. Hun er komite-medlem i La Titeretada, den årlige fejring af Verdens Dukketeater Dag i Puerto Rico.

Hun er medlem af Magdalena Project, et internationalt netværk for kvinder i moderne teater. Hun har siden 2004 arbejdet sammen med Odin Teatret I Danmark. Hun har været residerende kunstner i San Juan, hovedstaden i Puerto RIco fra 2013-2016. Deborah Hunt har blandt udgivet:

PUPPETS, PUPPETRY and GOGMAGOG (a manual of puppet building)

MASKS, MASKED FACES (a manual of mask making)..

Deborah Hunt på Facebook

Share This